Az alábbi esettanulmány jól példázza, hogy bármilyen elképzelést vagy ötletet meg tudunk valósítani a 3D-s technológiáknak köszönhetően.

A megrendelő részéről adott volt egy vektorgrafikus, 2 dimenziós logó, telefonos applikáció “betöltési” animációban szerette volna
a logót körbeforgatni 3 dimenzióban. Ehhez nem állt rendelkezésre más, csak a 2 dimenziós logó.

Először egy 3D szobrász programban a 2 dimenziós kép alapján nagyjából megformázzuk az felmosófej alakját.
Szükséges egy kis art-direction, mivel a 2 dimenziónál nem teljesen egyértelmű hogyan is alakul a felmosófej, egyes részeket a fantázia segítségével alkotunk meg. A formázás során minden részlet a helyére kerül, vastagságot, “tömeget” kap a felmosófej.

A textúrázás előtt el kell készíteni a modell UV map-jét, mivel szimmetrikus lesz, ezért középen kettévgtuk, és mindkét oldalra ugyanaz a textúra fog kerülni.
A 3D szobrász program lehetővé teszi a textúra közvetlen “ráfestését” a felületre, így az eredeti logót használva szépen “rávasaljuk” a modellre.
Így 100% lesz az egyezés. A takart részeknél “kézi ecsettel” javítjuk a hibákat.

A 3D animáció elkészítéséhez átexportáljuk a 3D modellt egy másik szoftverbe. Hogy megtartsuk az eredti, letisztult kinézetet, most el kell felejteni a PBR-t (Physically Based Render) és luminance material-ban kell a textúrát a modellre illeszteni. (Illetve a hátteret ugyanígy beállítani)
A szoftverben a kamerát paralell-re szükséges állítani, hogy megőrízzük a “flat-design”-t. A felmosófej árnyékát alfa csatornás grafikával oldottuk meg, egy lemezre illesztve.

Az animálás egyszerű, csak a tengelyt kell beállítani, és kulcsképkockákkal körbeforgatni a modellt.

A megrendelő szerette volna még a logó forgását, a szintén a logón található buborékok “felszállásával” kiegészíteni, ezt egy utómunka programban, particle system segítségével oldottuk meg, ahol könnyen paraméterezhetőek voltak a kért változtatások (mintsem ha kulcsképkockákkal oldottuk volna meg)

Végső változat pedig GIF-ben és MP4 formátumban került átadásra a megrendelő számára, az applikációhoz szükséges paraméterek alapján. Amennyiben Önnek is, bármilyen 3D megoldásra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!